Gjevilvatnet

Gjevilvatnet er en innsjø som ligger ved Oppdal i Trollheimen. Sjøen ligger på 660 meter og er omkranset av høye fjell. Dette var en helt fantastisk padletur.

Turdata:
Dato: 11.7.2008
Vær: Fra blikkstille vann til vind/bølger og regn.
Distanse: ca 38,5 km
Varighet: Fredag kveld til søndag ettermiddag.

Ankomst
Følg E6 til Oppdal, videre vestover langs Rv 70 til Festa bru hvor du tar av nordover på bomveg (40 kr). Når du kommer ned mot vannet velg vei til venstre frem til småbåthavnen på Osen. (1. på kart)

Kart

Sammendrag
Det var en helt fantastisk opplevelse og padle innover vannet mens fjellene speilet seg i det blanke vannet. Her kan man fra kajakk få et lite inntrykk av den flotte Trollheimen. For de som ønsker er det også mulig å kombinere padlingen med fottur. Siden vannet er stort og ligger til fjells er det viktig å forholde seg til værmeldingene. Vannet er regulert men skal være tappet opp til fult nivå den 01.07 hvert år.

Beskrivelse
Dag 1 – Osen – Gjevilvasshytta (7 km)
Vi parkerte ved småbåthavna hvor det var fine forhold for å sette ut kajakkene. Ankomst var fredag kveld så første etappe ble en distanse på 7 – 8 km til Gjevilvasshytta. Det var en fin strand nedenfor hytta og distansen opp fra vannet var ca 1 km. På hytta bestilte vi rom og middag. Prisene for kost og losji påturistforeningens hytter finner du her.


Oppakking dag to på stranden nedenfor Gjevilvasshytta.

Dag 2 – Gjevilvasshytta – Vassendsetra (12 km)
Vi startet 0900. Det var helt vindstille og vannet var helt blikkstille hele turen. Litt ensformig skogterreng rundt vannet men dette ble oppveid med flotte fjellformasjoner som speilet seg i vannet. Vi hadde en pause halvveis ved en sæter som lå nede ved vannet.

Sandstrand på vei ut fra Gjevilvasshytta.

På vei mot Vassendsætra

Utsikt mot vassenden.
Da vi kom frem til vassenden tok vi opp kajakkene på stranden til venstre for bryggen. Vi overnattet påVassendsetra som er en ubemannet turisthytte. Ca 100 m ovenfor hytten er den en sæter som har servering av sæterkost fra 12:00 til 16:00 hver dag. Det er også mulig å lage medbrakt mat eller kjøpe mat på turisthytten. Senere på kvelden prøvde vi fiskelykken fra bryggen og fikk to fine ørreter som ble god kveldsmat. På denne tiden av året er det ennå en del innsekter. Dette var ikke noe problem under padlingen men en knotthatt og myggmiddel kan være lurt i kveldstimene.


Overnatting dag to ved Vassendsetra

Fiskelykke ved Vassendsætra.

Dag 3 – Vassendsetra – Osen (19 km)
Padlet tilbake til bilen langs andre siden av vannet. Det var vind og bølger denne dagen men heldigvis fikk vi vinden i ryggen. Langs hele vannet er det fint å gå i land slik at man unngår problemer i tilfelle uvær. En kjempefin tur som kan anbefales.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s